SUPĂ CREMĂ DE USTUROI

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint una dintre supele cremă preferate, de care sigur o să vă îndrăgostiți și voi.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 100 ml smântână
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 6 căpățâni de usturoi
- 1-2 țelină
- 1 linguriță de cimbru
- sare
- piper

MOD DE PREPARARE:
Curățăm cartofii, ceapa, țelina, usturoiul și se pun la fiert în 2 litri de apă, împreună cu sarea și cimbrul. În momentul în care s-au fiert legumele, se adaugă usturoiul și lăsăm încă 6-7 minute la fiert. Usturoiul se ţine la fiert mai mult timp, pentru ca aroma lui să devină discretă. Dizolvăm trei sferturi de smântână cu zeamă din oală. Pasăm cu un blender supa împreună cu legumele fierte , iar când se transformă în cremă se adaugă smântâna.
Punem în boluri, asezonată cu o lingură de smântână, piper măcinat pe deasupra și câțiva stropi de ulei de măsline. Pentru a fi totul perfect, servim supa cu pâine prăjită.
V-am cucerit papilele gustative cu această rețetă?
Aștept părerile voastre în comentarii.
Poftă bună!