ALIVENCI MOLDOVENESC
Dragi bucătărași trăsniți, pentru rețetele moldovenești sunt printre cele mai bune, am pregătit pentru azi o plăcintă pur moldoveneasca, alivenci moldovenesc cu ingrediente de bază, pe care sigur le aveți în casă. Cele trei ingrediente minune sunt mălaiul, brânza și smântâna.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 250 mălai
- 1 l lapte
- 4 ouă mari
- 550 g brânză de vaci
- 100 g brânză de oaie
- 200 ml smântână
- 70 g unt
- 1 linguriță de sare
MOD DE PREPARARE:
Punem la fiert laptele cu un praf de sare și amestecăm continuu să nu se lipească, iar atunci când dă în clocot , adăugăm mălaiul, fix ca atunci când preparăm mămăliga. După 10 minute de amestecat, dăm de pe foc și lăsăm la răcit.
Între timp, încălzim cuptorul și într-un castron separăm ouăle. Amestecăm brânza cu smântânași adăugăm gălbenușurile. Albușurile le batem cu o linguriță de sare până se întăresc.
Amesetecăm terciul de mămăligă cu crema de brânză și încorporăm și albușurile prin mișcări mai mari. Punem într-o tavă hârtie de copt și turnăm compoziția și putem presăra cașcaval ras deasupra.
Punem la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute și servim caldă cu smântână pe deasupra.
Poftă bună, dragi bucătărași și aștept părerile despre această rețetă moldovenească în comentarii!