ARDEI CAPIA MURAȚI

Dragi bucătărași trăsniți, usor de facut si foarte gustosi, ardeii capia murati sunt perfecti pentru a fi serviti la mesele copioase, precum cele de sarbatori, cat si pentru mancarurile de zi cu zi.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 kg ardei capia
- 2 căpățâni usturoi
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri sare
- o lingură boabe de piper
- 900 ml oțet
- 800 ml apă
- o foaie dafin
- un ardei iute

MOD DE PREPARARE:
Începem prin a spăla ardeii. Îi tăiem și îi așezăm în borcan în picioare. Curățăm usturoiul și îl punem în borcane, împreună cu boabele de piper.
Amestecăm oțetul într-un vas cu apă, sare, zahăr, foi de dafin și punem pe foc să dea în clocot.
Turnăm acest amestec peste ardei, punem capacul imediat și întoarcem borcanul cu gura în jos și lăsăm așa la răcit.
Depinde de fiecare gust, dar dacă sunteți iubitori de picant vă recomand să puneți în borcan și un ardei iute.
Spor la gătit, bucătărași dragi!