PRĂJITURA FULGI DE COCOS
Dragi bucătărași trăsniți, prăjitura cu fulgi de cocos este delicioasă și exotică. Se prepară rapid. Poate fi consumată cu lapte cald sau ceai.
INGREDIENTE UTILIZATE :
BLAT :
- 100 ml lapte
- 3 ouă
- 120 gr zahăr
- 100 gr făină
- 100 gr unt moale
- 100 gr cocos
- 1 plic praf copt
- 1 esență vanilie
- sare
CREMA:
- 250 gr mascarpone
- 500 ml frișcă neîndulcită
- 200 ml lapte cocos neîndulcit
- 200 ml lapte
- 400 ml lapte condensat îndulcit
- 50 gr cocos
- 20 gr gelatină
- fulgi de cocos
MOD DE PREPARARE :
Întâi ne apucăm să facem blatul- batem cele trei ouă cu zahărul până se formează o spumă și după amestecăm cu restul ingredientelor. Punem într-o tavă tapetată cu foaie de copt sau unsă cu unt. Dăm la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute. Eu am folosit o tavă de 35x35cm.
Cât timp blatul stă la cuptor facem crema . Hidratăm gelatina în apă rece și batem frișca fără zahăr la mixer până devine tare. Într-un alt recipient amestecăm laptele de cocos cu mascarponele și laptele de vacă de 3,5% grăsime. După adăugăm gelatina hidratată și încălzită și laptele condensat.
Îmbinăm frișca bătută cu amestecul făcut anterior și punem în tavă peste blatul răcit și dăm la frigider pentru aproximativ 6 ore. Presărăm deasupra fulgi de cocos și se servește.
Nu este foarte dulce, dar este delicioasă .
Spor la prăjiturit, dragi bucătărași!