PRĂJITURA FULGI DE COCOS

Dragi bucătărași trăsniți, prăjitura cu fulgi de cocos este delicioasă și exotică. Se prepară rapid. Poate fi consumată cu lapte cald sau ceai.

INGREDIENTE UTILIZATE :

BLAT :

  • 100 ml lapte
  • 3 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr cocos
  • 1 plic praf copt
  • 1 esență vanilie 
  • sare

CREMA:

  • 250 gr mascarpone 
  • 500 ml frișcă neîndulcită
  • 200 ml lapte cocos neîndulcit 
  • 200 ml lapte
  • 400 ml lapte condensat îndulcit 
  • 50 gr cocos 
  • 20 gr gelatină 
  • fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE :

Întâi ne apucăm să facem blatul- batem cele trei ouă cu zahărul până se formează o spumă și după amestecăm cu restul ingredientelor. Punem într-o tavă tapetată cu foaie de copt sau unsă cu unt. Dăm la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute. Eu am folosit o tavă de 35x35cm.

Cât timp blatul stă la cuptor facem crema . Hidratăm gelatina în apă rece și batem frișca fără zahăr la mixer până devine tare. Într-un alt recipient amestecăm laptele de cocos cu mascarponele și laptele de vacă de 3,5% grăsime. După adăugăm gelatina hidratată și încălzită și laptele condensat.

Îmbinăm frișca bătută cu amestecul făcut anterior și punem în tavă peste blatul răcit și dăm la frigider pentru aproximativ 6 ore. Presărăm deasupra fulgi de cocos și se servește.

Nu este foarte dulce, dar este delicioasă .

Spor la prăjiturit, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.