CIORBĂ DE FASOLE ÎN PÂINE

Dragi bucătărași trăsniți, ciorba de fasole este un preparat tradițional românesc foarte gustos și popular. Dacă o serviți intr-un ,,bol,, de pâine, rezultatul va fi unul deosebit ca aspect și gust.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 400 g fasole boabe
  • 1 păstârnac
  • 1/2 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 300 g roșii cuburi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 pâini de dimensiune medie

MOD DE PREPARARE :

Boabele de fasole le punem în apă rece la înmuiat, de preferat peste noapte.

Următoarea zi fierbem fasolea la foc mic timp de jumătate de oră, iar după punem țelina și păstârnacul , piper, sare, 2 linguri de ulei și cimbru.

Când este pe jumătate fiartă fasolea, adăugăm ceapă, morcov , ardei și roșii. Când fasolea este fiartă condimentăm cu sare, piper, cimbru și oprim focul.

Tăiem partea de sus a pâinii, scobim pâinea de miez și punem ciorba în pâine. Tapetăm o tavă cu foaie de copt , punem bolurile de pâine și dăm la cuptor pentru 10 minute.

Servim cu ceapă roșie, combinația perfectă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.