VINETE PARMIGIANA
Dragi bucătărași trăsniți, vinetele parmigiana sunt o rețetă populară în Italia. Este un fel de mâncare ce se aseamănă cu musacaua. Se pot consuma reci sau calde, sunt delicioase în ambele feluri.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 4 vinete, tăiate in felii subțiri, pe lungime
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 2 caței de usturoi, tocați
- 700g sos napoletan
- 125g mozzarella, tăiata în felii
- busuioc proaspăt
- 25g parmezan ras
MOD DE PREPARARE :
Într-un castron mai mare amestecăm vinetele tăiate în felii subțiri cu 2 linguri de ulei, piper și sare . Transferăm vinetele pe un singur strat într-o tavă cu pereți înalți tapetată cu hârtie de copt și băgăm la cuptor la 220 grade pentru 10-12 minute .
În timp ce se coc vinetele la cuptor, Începem să călim ceapa într-o tigaie până când începe să se înmoaie. Adăugăm usturoiul și mai lăsăm puțin pe foc.
Deasupra stratului de vinete adăugăm jumătate din sosul napoletan, mozzarella, amestecul de ceapă și usturoi făcut anterior, jumătate din frunzele de busuioc și deasupra punem restul de sos napoletan și parmezanul.
Punem din nou la cuptor la 200 de grade pentru 15-20 de minute, decorăm cu frunzele de busuioc, lăsăm puțin la răcit și este gata de servit.
Foarte gustos și destul de rapid de gătit, aproximativ 45 de minute.
Poftă bună și nu uitați să abordați un stil de viață mai sănătos!