Salam de biscuiți: deliciul pe care nu poți să-l refuzi

Când vine vorba de deserturi rapide și delicioase, salamul de biscuiți este o opțiune preferată de mulți. Cu o textură moale și un gust dulce, acest desert adorat de copii și adulți poate fi pregătit într-un timp foarte scurt, iar rețeta sa versatilă permite adăugarea de ingrediente preferate. În acest articol, vom explora toate secretele pentru a prepara un salam de biscuiți perfect. Fie că ești un începător în bucătărie sau un bucătar experimentat, această rețetă este pentru tine!

Ingrediente pentru salam de biscuiți

Pentru a pregăti un salam de biscuiți delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 de grame de biscuiți simpli sau cu ciocolată
 • 100 de grame de unt
 • 100 de grame de zahăr pudră
 • 2 linguri de cacao
 • 1 ou
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 100 de grame de nucă măcinată (opțional)

Pași pentru prepararea salamului de biscuiți

Iată cum poți să prepari un delicios salam de biscuiți:

 1. Începe prin a mărunți biscuiții în bucăți mici, fie cu mâna, fie folosind un robot de bucătărie.
 2. Într-un vas mare, topește untul la foc mic și adaugă zahărul pudră și cacaoa. Amestecă bine până când obții o pastă omogenă.
 3. Adaugă oul și extractul de vanilie în vas și amestecă din nou până când ingredientele sunt bine încorporate.
 4. Acum, adaugă biscuiții mărunți în amestecul de ciocolată și amestecă până când toți biscuiții sunt acoperiți cu ciocolată.
 5. Opțional, poți adăuga și nucă măcinată pentru o textură crocantă.
 6. Pune amestecul pe o folie de plastic și rulează-l în formă de salam. Strânge bine capetele foliei și pune salamul la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când se întărește.
 7. La final, taie salamul în felii groase și servește-l. Poftă bună!

Reteta salam de biscuiți jamila

Pentru cei care doresc o variantă de salam de biscuiți cu un twist, rețeta oferită de Jamila este o alegere excelentă. Această variantă implică adăugarea de stafide și esență de rom pentru un gust inconfundabil.

Ingrediente pentru Varianta Jamila:

 • 200 de grame de biscuiți simpli sau cu ciocolată
 • 100 de grame de unt
 • 100 de grame de zahăr pudră
 • 2 linguri de cacao
 • 1 ou
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 100 de grame de stafide
 • 2 linguri de esență de rom

Procesul de preparare este similar cu rețeta de bază, cu adăugarea stafidelor și a esenței de rom în amestecul de ciocolată. Această variantă adaugă un gust exotic și dulceag salamului de biscuiți tradițional.

Savurarea salamului de biscuiți

Indiferent de varianta aleasă, salamul de biscuiți este un desert versatil și delicios. Poți să-l servești la orice ocazie specială sau să-l prepari într-o zi obișnuită pentru a-ți răsfăța familia și prietenii. Cu siguranță va fi un succes!

Frequently Asked Questions (Întrebări Frecvente)

1. Cum pot să păstrez salamul de biscuiți proaspăt?

Pentru a păstra salamul de biscuiți proaspăt, îl poți înfășura bine în folie de plastic sau într-un recipient ermetic și să-l ții la frigider. Astfel, se va menține gustos pentru mai mult timp.

2. Pot înlocui untul cu alt tip de grăsime?

Da, poți înlocui untul cu margarină sau cu unt vegetal pentru o variantă fără lactate. Totuși, gustul final ar putea să difere ușor.

3. Pot să adaug alte ingrediente în salamul de biscuiți?

Absolut! Salamul de biscuiți este o rețetă flexibilă. Poți adăuga fructe uscate, ciocolată, nuci sau alte ingrediente preferate pentru a-i da un gust unic.

4. Este necesar să folosesc biscuiți cu ciocolată?

Nu, nu este neapărat necesar. Poți folosi biscuiți simpli sau orice alt tip de biscuiți preferați. Cu toate acestea, biscuiții cu ciocolată adaugă un plus de savoare.

5. Pot să înlocuiesc cacaoa cu alt ingredient pentru a face o variantă albă a salamului?

Da, poți înlocui cacaoa cu pudră de lapte sau pudră de migdale pentru a obține o variantă albă a salamului de biscuiți. Va avea un gust diferit, dar tot delicios.

Această rețetă de salam de biscuiți este o adevărată încântare pentru toți iubitorii de dulciuri. Cu variantele sale creative și adaptabile, poți să-l prepari mereu cu un gust nou. Savurează acest desert minunat în compania celor dragi!

Vezi și:

Photo of author

Bargon

Lasă un comentariu