Tort cub rubik

Un tort cub Rubik este o creație culinară unică și creativă care îmbină pasiunea pentru gătit cu fascinația pentru celebrul joc de puzzle. Acest tort este nu numai delicios, ci și impresionant din punct de vedere vizual, cu fețele sale colorate care imită celebrul cub Rubik. În acest articol, vom explora toate aspectele legate de tortul cub Rubik, de la istoria sa la modul de preparare și chiar la cum să surprindeți prietenii și familia cu această capodoperă culinară.

Originea tortului cub rubik

Originea tortului cub Rubik este destul de interesantă. Acest desert inedit a fost creat pentru prima dată de către un pasionat de puzzle-uri și cofetar iscusit care dorea să îmbine cele două pasiuni ale sale. Ideea a luat naștere în anii ’80 și de atunci a devenit din ce în ce mai populară în rândul iubitorilor de puzzle-uri și gurmanzilor.

Ingrediente necesare

Pentru a crea un tort cub Rubik delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Blat de ciocolată sau vanilie (3 bucăți)
 • Cremă de unt cu aromă de vanilie (500g)
 • Geluri alimentare colorate în nuanțe de roșu, albastru, verde, galben, portocaliu și alb
 • Zahăr pudră (pentru glazură)
 • Cacao pudră (pentru decor)

Mod de preparare

Pregătirea unui tort cub Rubik poate părea dificilă la început, dar cu puțină răbdare și creativitate, veți obține cu siguranță un rezultat spectaculos. Iată pașii de bază:

 1. Coaceți cele trei blaturi conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-le să se răcească complet.
 2. Împărțiți crema de unt în șase părți egale și colorați-le în cele șase nuanțe ale cubului Rubik: roșu, albastru, verde, galben, portocaliu și alb.
 3. Tăiați blaturile astfel încât să obțineți cuburi egale de dimensiuni.
 4. Începeți să asamblați cubul Rubik pe un platou, alternând culorile pentru a crea modelul caracteristic.
 5. Acoperiți cubul cu o strat subțire de cremă de unt colorată.
 6. Preparați o glazură din zahăr pudră și apă și turnați-o peste cub pentru a-l acoperi complet.
 7. Decorați cubul cu dungi din cacao pudră pentru a reproduce aspectul puzzle-ului.

Surprindeți-vă invitații

Tortul cub Rubik este perfect pentru petreceri tematice, aniversări sau orice alt eveniment special. Invitații dvs. vor fi cu siguranță impresionați de creativitatea și gustul acestui desert inedit. Puteți chiar să organizați un concurs pentru a vedea cine poate rezolva „puzzle-ul” și să ofereți premii celor mai pricepuți puzzleri.

Care este istoria cubului Rubik?

Cubul Rubik a fost inventat în 1974 de către arhitectul și profesorul maghiar Ernő Rubik. El l-a creat inițial ca un instrument didactic pentru a ajuta studenții să înțeleagă conceptele de design tridimensional.

Cum se numește tortul cub Rubik în alte limbi?

Tortul cub Rubik este cunoscut sub nume diferite în alte limbi. De exemplu, în engleză, este numit „Rubik’s Cube Cake,” iar în franceză, „Gâteau Rubik’s Cube.”

Pot personaliza culorile cubului Rubik în funcție de preferințe?

Absolut! Puteți alege nuanțele preferate sau potrivite temei evenimentului dumneavoastră atunci când colorați cubul Rubik. Creativitatea dumneavoastră este singura limită!

Există variante vegane sau fără gluten ale acestui tort?

Da, puteți adapta rețeta pentru a satisface nevoile alimentare specifice. Există rețete vegane și fără gluten disponibile, astfel încât toți invitații să se poată bucura de acest desert minunat.

Vezi și:

Photo of author

Bargon

Lasă un comentariu