Biscuiți cu ovăz și ciocolată

Delicioșii biscuiți cu ovăz și ciocolată sunt o adevărată încântare pentru simțurile gustative. Această rețetă combină gustul bogat al ciocolatei cu textura crocantă a ovăzului, rezultând un desert minunat care poate fi savurat în orice moment al zilei. Fie că îi servești alături de o ceașcă de cafea sau îi pui în pachetul de prânz al copiilor, biscuiții cu ovăz și ciocolată sunt întotdeauna o alegere excelentă.

Ingrediente necesare:

 • 200g făină
 • 150g ovăz
 • 150g unt
 • 100g zahăr brun
 • 100g ciocolată neagră, tocată în bucăți mici
 • 1 ou
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 1/2 linguriță praf de copt
 • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
 • Un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru a pregăti acești biscuiți delicioși, urmează acești pași simpli:

 1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius și acoperă o tavă de copt cu hârtie pergament.
 2. Într-un bol mare, amestecă făina, ovăzul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Lasă deoparte.
 3. Într-un alt bol, bate untul moale cu zahărul brun până obții o compoziție omogenă.
 4. Adaugă oul și esența de vanilie în amestecul de unt și zahăr, și continuă să amesteci până se încorporează bine.
 5. Combinați amestecul umed cu cel uscat și adăugați ciocolata tocată. Amestecați până când toate ingredientele sunt bine distribuite.
 6. Folosind o lingură sau mâinile ude, formați biluțe din compoziție și așezați-le pe tava pregătită, lăsând suficient spațiu între ele pentru a se extinde în timpul coacerii.
 7. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini.
 8. Școateți biscuiții din cuptor și lăsați-i să se răcească pe tavă timp de câteva minute înainte de a-i transfera pe un grătar pentru răcire completă.

Savurare și depozitare:

Acești biscuiți cu ovăz și ciocolată sunt absolut delicioși când sunt proaspeți și calzi. Cu toate acestea, îi poți păstra într-un recipient etanș la temperatura camerei pentru a-i menține crocanti pentru câteva zile. Poți, de asemenea, să îi împachetezi frumos și să îi oferi drept cadou unor prieteni sau familie.

FAQs:

Care este secretul pentru a obține biscuiți cu ovăz și ciocolată crocanți?

Unul dintre secretele pentru biscuiții cu ovăz și ciocolată crocanți este să folosești unt la temperatura camerei și să nu îl suprasoliciti atunci când amesteci ingredientele. De asemenea, asigură-te că nu îi lași prea mult timp în cuptor pentru a evita uscarea excesivă.

Pot înlocui ciocolata neagră cu ciocolata cu lapte?

Da, poți înlocui ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte dacă preferi un gust mai dulce. Cu toate acestea, ciocolata neagră adaugă o notă ușor amărui, care se potrivește bine cu dulceața biscuiților cu ovăz.

Cum pot face biscuiții să rămână proaspeți mai mult timp?

Pentru a păstra biscuiții proaspeți mai mult timp, depozitează-i într-un recipient etanș la temperatura camerei și adaugă o bucată de pâine uscată în recipient. Pâinea va ajuta la menținerea umidității și la prevenirea uscării biscuiților.

Cât timp durează să pregătesc această rețetă?

Pregătirea și coacerea biscuiților cu ovăz și ciocolată durează în jur de 30-40 de minute. Este o rețetă rapidă și simplă, perfectă pentru a satisface pofta de dulce într-un timp scurt.

Vezi și:

Photo of author

Tamara

Lasă un comentariu