Prajitura cu iaurt si oua

Descoperiti deliciul prajiturii cu iaurt si oua, o reteta traditionala cu un twist modern. Aceasta prajitura este perfecta pentru a va rasfata simturile cu gustul dulce si cremos al iaurtului si albușurilor de oua, imbinat cu textura pufoasa si aromata a blatului. Cu ingrediente simple si pasi usor de urmat, va puteti bucura de o prajitura delicioasa oricand doriti.

Ingrediente:

  • 200 de grame de iaurt natural
  • 4 oua
  • 200 de grame de zahar
  • 200 de grame de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Coaja rasa de lamaie
  • Sare

Instructiuni:

Pentru a pregati aceasta prajitura cu iaurt si oua, urmati acesti pasi simpli:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti o tava de copt unsa si tapetata cu faina.
  2. Intr-un bol, amestecati iaurtul cu zaharul si ouale pana cand obtineti o compozitie omogena.
  3. Adaugati extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie pentru a aduce un gust subtil de citrice prajiturii.
  4. In alt bol, amestecati faina cu praful de copt si o pincata de sare.
  5. Adaugati treptat amestecul de faina in bolul cu iaurt si oua, amestecand continuu pana la omogenizare.
  6. Turnati compozitia rezultata in tava pregatita si nivelati-o uniform.
  7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii trebuie sa iasa curata).
  8. Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o portiona si servi.

Variatiuni si sfaturi:

Prajitura cu iaurt si oua poate fi personalizata in mai multe moduri. Puteti adauga fructe proaspete sau uscate, nuci sau ciocolata pentru un plus de savoare. De asemenea, puteti glazura prajitura cu o glazura de ciocolata sau cu un strat subtire de zahar pudra. Creativitatea dumneavoastra este singura limita!

Cum se Pastreaza Prajitura:

Pentru a pastra prospetimea prajiturii cu iaurt si oua, acoperiti-o cu o folie de plastic sau puneti-o intr-un recipient etans. Depozitati la temperatura camerei sau in frigider, daca preferati prajitura mai racorita.

Cat timp rezista prajitura?

Daca este pastrata intr-un loc corespunzator, prajitura cu iaurt si oua poate rezista pana la 3-4 zile. Cu toate acestea, este putin probabil sa reziste atat de mult timp, deoarece este atat de delicioasa!

De ce este prajitura cu iaurt si oua atat de speciala?

Prajitura cu iaurt si oua este speciala datorita gustului sau unic si a texturii pufoase. Iaurtul adauga o umiditate si o prospetime deosebita, in timp ce albușurile de oua contribuie la pufoșenie. Este o prajitura perfecta pentru toate ocaziile, de la micul dejun pana la desertul de seara.

Vezi și:

Photo of author

Bargon

Lasă un comentariu