Prajitura cu mure: o delicatesa racoritoare si gustoasa

Bucuria gurmanzilor vine in multe forme si arome, iar prajitura cu mure este cu siguranta una dintre acele delicatese care te fac sa te simti rasfatat si satisfacut. Aceasta combinatie subtila de dulce si acru, cu aroma proaspata de mure si iaurt, este o alegere perfecta pentru orice ocazie.

Cum se prepara Prajitura cu Mure si Iaurt?

Reteta pentru prajitura cu mure si iaurt este surprinzator de simpla, dar rezultatul este absolut delicios. Iata ce ai nevoie:

  • 200g de mure proaspete sau congelate
  • 200g de iaurt grecesc
  • 200g de zahar
  • 3 oua
  • 200g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • O lingura de ulei de floarea-soarelui
  • O priza de sare

Pentru inceput, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o tava de copt unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol mare, amesteca iaurtul grecesc cu zaharul pana obtii o compozitie omogena. Adauga ouale si amesteca bine. Apoi, adauga faina, praful de copt, extractul de vanilie, uleiul de floarea-soarelui si sarea. Continua sa amesteci pana la incorporarea completa a ingredientelor.

Acum, adauga murele si amesteca-le delicat in aluatul de prajitura. Toarna amestecul rezultat in tava pregatita si niveleaza-l uniform.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana cand devine aurie si trece testul scobitorii (scobitoarea iesita din mijlocul prajiturii trebuie sa fie curata).

Las-o sa se raceasca in tava timp de 10-15 minute, apoi scoate-o pe un gratar si las-o sa se raceasca complet.

Variatiuni ale Retetei

Prajitura cu mure si iaurt este deja delicioasa asa cum este, dar poti sa o personalizezi dupa gustul tau. Iata cateva variatiuni pe care le poti incerca:

  • Adauga o lingura de coaja de lamaie rasa pentru un twist de citrice.
  • Schimba murele cu alte fructe de padure, cum ar fi zmeura sau afinele.
  • Presara putin zahar pudra deasupra prajiturii pentru un aspect elegant.

Prajitura cu mure – o delicatesa pentru toate anotimpurile

Prajitura cu mure este o delicatesa versatila, potrivita pentru toate anotimpurile. In timpul verii, murele proaspete adauga o nota de prospetime si culoare, iar iarna poti folosi mure congelate pentru a recrea gustul delicios al acestui desert. Este o prajitura perfecta pentru a o savura alaturi de cei dragi la o ceasca de ceai sau cafea.

Indiferent de ocazie, prajitura cu mure si iaurt va impresiona cu siguranta pe oricine o guste. Este o combinatie perfecta intre gustul dulce al aluatului, aciditatea murelor si cremozitatea iaurtului. Reteta sa simpla face ca prepararea sa fie o bucurie, iar rezultatul final va fi savurat cu placere de intreaga familie.

FAQs despre Prajitura cu Mure

Cat de dulce este prajitura cu mure?

Prajitura cu mure are un echilibru perfect intre dulce si acru datorita murelor proaspete sau congelate. Gustul poate varia usor in functie de cantitatea de zahar pe care o adaugi, dar in mod obisnuit are un gust placut si nu este coplesitor de dulce.

Se poate folosi iaurt simplu in loc de iaurt grecesc?

Da, poti folosi iaurt simplu in loc de iaurt grecesc, dar trebuie sa iei in considerare ca iaurtul grecesc confera prajiturii o textura mai cremoasa si o usoara nota de aciditate. Cu toate acestea, iaurtul simplu poate fi o alternativa buna daca nu ai iaurt grecesc la indemana.

Cat timp se pastreaza prospetimea prajiturii cu mure?

Prajitura cu mure se pastreaza proaspata timp de aproximativ 2-3 zile la temperatura camerei, dar este recomandat sa o pastrezi in frigider pentru a o mentine mai mult timp. In frigider, poate rezista pana la o saptamana, iar daca doresti sa o pastrezi mai mult timp, poti congela bucati individuale si sa le decongelezi la nevoie.

Vezi și:

Photo of author

Tamara

Lasă un comentariu