Tort cu caramel și ciocolată

Bun venit la rețeta noastră delicioasă de tort cu caramel și ciocolată! Acest desert este o combinație perfectă între dulceața caramelului și intensitatea ciocolatei, care va încânta cu siguranță papilele gustative ale tuturor celor care îl vor gusta. Este o opțiune minunată pentru ocazii speciale sau doar pentru a vă răsfăța pe dumneavoastră și pe cei dragi.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti acest tort cu caramel și ciocolată, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200g ciocolată neagră de calitate
  • 200g unt
  • 200g zahăr
  • 4 ouă
  • 200g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100ml caramel lichid
  • 100ml smântână lichidă
  • Un praf de sare
  • Ciocolate rase pentru decor

Mod de preparare

1. Începeți prin preîncălzirea cuptorului la 180°C și pregătiți o formă de tort, tapetând baza cu hârtie de copt.

2. Topiți ciocolata neagră și untul împreună la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.

3. Într-un bol separat, bateți ouăle și zahărul până când obțineți o cremă deschisă la culoare și pufăitoare.

4. Adăugați amestecul de ciocolată topită și unt peste compoziția de ouă și amestecați bine.

5. Cerniți făina și praful de copt deasupra amestecului și amestecați până când nu mai există cocoloașe de făină.

6. Turnați compoziția în forma pregătită și dați la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când tortul este ferm la atingere și un băț de frigărui introdus în centrul tortului iese curat.

7. În timp ce tortul se coace, pregătiți sosul de caramel. Într-o cratiță, încălziți caramelul lichid și smântâna lichidă la foc mic până când se combină și obțineți un sos cremos.

8. După ce ați scos tortul din cuptor și l-ați lăsat să se răcească puțin, înțepați-l cu o furculiță în mai multe locuri și turnați sosul de caramel peste el, asigurându-vă că se infiltrează bine în interior.

9. Lăsați tortul să se răcească complet înainte de a-l decora cu ciocolată rasă sau alte ornamente după preferință.

Servire și savurare

Tortul cu caramel și ciocolată este cel mai bun atunci când este servit la temperatura camerei. Este perfect alături de o cupă de cafea sau de o înghețată de vanilie pentru un plus de rafinament.

Variante și recomandări

Pentru o notă de prospețime, puteți adăuga coajă rasă de portocală sau esență de vanilie în compoziție. De asemenea, puteți adăuga nuci sau migdale mărunțite pentru o textură crocantă.

Cât timp este valabil tortul cu caramel și ciocolată?

Tortul se păstrează proaspăt timp de aproximativ 3-4 zile într-un recipient sigilat la temperatura camerei sau în frigider.

Pot folosi ciocolată cu lapte în loc de ciocolată neagră?

Da, puteți înlocui ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte dacă preferați o aromă mai dulce. Acest lucru va schimba ușor gustul tortului, dar va fi totuși delicios.

Se poate congela tortul cu caramel și ciocolată?

Da, puteți congela tortul cu caramel și ciocolată. Asigurați-vă că îl înveliți bine în folie de plastic și îl puneți într-un recipient sigilat. Decongelați-l la temperatura camerei înainte de a-l servi din nou.

Cum pot adăuga un aspect mai festiv tortului?

Pentru un aspect mai festiv, puteți adăuga fructe proaspete, frisbee sau fulgi de ciocolată colorată pe tort înainte de a-l servi. Astfel, veți obține o prezentare cu adevărat specială.

Vezi și:

Photo of author

Tamara

Lasă un comentariu