Tort fara coacere cu mascarpone si ciocolata

Indulgenta si delicioasa, aceasta reteta de tort fara coacere cu mascarpone si ciocolata va cuceri cu siguranta papilele gustative. Cu un amestec perfect de cremozitate si savoare, acest desert este ideal pentru orice ocazie speciala sau atunci cand aveti pofta de ceva dulce si reconfortant.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200g biscuiti digestivi
  • 100g unt topit

Pentru crema de mascarpone si ciocolata:

  • 250g mascarpone
  • 200g ciocolata neagra, topita si racita
  • 100g zahar pudra
  • 200ml frisca lichida

Pentru decor:

  • 50g ciocolata neagra, rasa
  • Bucati de ciocolata alba pentru ornare

Preparare:

Pasul 1: Incepeti cu pregatirea blatului. Zdrobiti biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie sau intr-un saculet cu ajutorul unui sucitor, pana obtineti o textura fina.

Pasul 2: Intr-un bol, amestecati biscuitii zdrobiti cu untul topit pana cand obtineti o compozitie omogena.

Pasul 3: Turnati amestecul rezultat intr-o forma detasabila de tort si presati-l bine pe fundul formei pentru a forma un strat uniform. Apoi, dati forma la rece pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 4: In timp ce blatul se raceste, pregatiti crema de mascarpone si ciocolata. Intr-un bol mare, amestecati mascarponele cu zaharul pudra pana cand compozitia devine cremoasa si omogena.

Pasul 5: Adaugati ciocolata topita si racita peste amestecul de mascarpone si continuati sa amestecati pana cand obtineti o crema omogena.

Pasul 6: Separat, bateti frisca lichida pana cand obtineti varfuri moi. Apoi, incorporati-o usor in amestecul de mascarpone si ciocolata folosind miscari delicate de jos in sus.

Pasul 7: Turnati crema peste blatul pregatit si nivelati suprafata cu spatula.

Pasul 8: Lasati tortul la frigider pentru cel putin 4 ore sau pana cand crema devine ferma.

Tort cu crema de lamaie si mascarpone

Pentru varianta cu crema de lamaie, puteti adauga coaja rasa si sucul de la o lamaie in crema de mascarpone inainte de a incorpora frisca. Aceasta va aduce un gust proaspat si acidulat tortului, contrabalansand dulceata ciocolatei.

Faqs

1. Pot folosi alte tipuri de biscuiti pentru blat?

Desigur! Puteti experimenta cu diferite tipuri de biscuiti in functie de preferintele dumneavoastra.

2. Cat timp se pastreaza tortul in frigider?

Tortul se pastreaza bine in frigider timp de pana la 3-4 zile, acoperit cu folie alimentara sau in container inchis ermetic.

3. Pot adauga alte topping-uri sau arome?

Absolut! Puteti personaliza acest tort dupa gusturile dumneavoastra adaugand fructe proaspete, nuci sau alte ingrediente preferate.

#stop#

Vezi și:

Photo of author

Bargon

Lasă un comentariu