Prajitura cu mere si glazura de ciocolata




Prajitura cu Mere si Glazura de Ciocolata

Deliciul unei prajituri cu mere proaspete si o glazura bogata de ciocolata este greu de descris in cuvinte. Aceasta reteta clasica combina aromele dulci ale merelor cu tentatia ciocolatei pentru a crea un desert cu adevărat irezistibil.

less

Ingrediente:

Pentru pandispan:

  • 3 mere mari, coapte și date pe razatoare
  • 200g faina
  • 150g zahar
  • 3 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un praf de sare

Pentru glazura de ciocolata:

  • 200g ciocolata neagra, topita
  • 100g unt
  • 50g zahar pudra
  • 50ml lapte

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C și tapetati o tava de copt cu hartie de copt.
  2. Intr-un castron, amestecati faina cu praful de copt si sarea.
  3. In alt castron, mixati ouale cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa.
  4. Adaugati treptat amestecul de faina peste compozitia de oua si zahar, amestecand continuu.
  5. Incorporati merelor date pe razatoare si extractul de vanilie.
  6. Turnati compozitia rezultata in tava pregatita si nivelati-o bine.
  7. Coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
  8. Lasati pandispanul sa se raceasca complet inainte de a adauga glazura.
  9. Pentru glazura de ciocolata, topiti ciocolata si untul la bain-marie, adaugand zaharul pudra si laptele treptat.
  10. Amestecati pana cand obtineti o glazura neteda si lucioasa.
  11. Turnati glazura peste pandispanul racit si lasati-o sa se intareasca.
  12. Taiati prajitura in bucati si serviti cu pofta!

Prajitura cu mere rase si glazura

Aceasta prajitura cu mere rase si glazura de ciocolata este o explozie de arome dulci si bogate. Cu un pandispan pufos si umed, iar deasupra o glazura stralucitoare, este desertul perfect pentru orice ocazie.

Prajitura cu mere si ciocolata

Combinatia clasica de mere si ciocolata este mereu o victorie. Aceasta prajitura se bucura de dulceata merelor si tentatia ciocolatei, creand un echilibru perfect intre arome.

Prajitura cu mere si cacao

Cacaoa adauga o nota intensa de ciocolata acestei prajituri cu mere, facand-o sa fie cu adevarat decadenta. Este o delicatesa pe care o poti savura cu placere la o ceasca de ceai sau cafea.

Pandispan de post cu mere

Daca doresti o varianta de prajitura cu mere si glazura de ciocolata potrivita pentru post, poti inlocui ouale si untul cu ingrediente vegane. Rezultatul va fi la fel de delicios!

Cum pot pastra prajitura proaspata?

Pentru a pastra prospetimea prajiturii, este recomandat sa o depozitati intr-un recipient inchis ermetic si sa o pastrati la temperatura camerei sau in frigider, daca preferati o textura mai racoroasa.

Pot folosi alte tipuri de ciocolata pentru glazura?

Desigur! Daca nu sunteti fanul ciocolatei negre, puteti inlocui cu ciocolata alba sau cu lapte, in functie de preferintele dumneavoastra.

Cat timp rezista prajitura?

O prajitura bine depozitata poate rezista pana la 3-4 zile, dar va fi cu siguranta devorata mult mai repede datorita gustului sau minunat!


Vezi și:

Photo of author

Bargon

Lasă un comentariu