Cum să faci o prăjitură delicioasă cu ananas

Dacă iubești gustul dulce și exotic al ananasului, atunci cu siguranță vei adora prăjitura cu ananas. Această prăjitură ușor de preparat combină aroma dulce a ananasului cu textura moale și pufoasă a blatului. În acest articol, vom învăța cum să preparăm o prăjitură cu ananas delicioasă și vom dezvălui câteva trucuri pentru a obține rezultate perfecte de fiecare dată.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti o prăjitură cu ananas, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 căni de făină
 • 1 cană de zahăr
 • 1/2 cană de unt topit
 • 2 ouă
 • 1 cană de suc de ananas
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
 • O cutie de ananas în bucăți (în suc propriu)

Procesul de preparare

Acum, să trecem la procesul de preparare a delicioasei prăjituri cu ananas:

 1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și unse o tavă pentru copt cu unt sau folosind hârtie de copt.
 2. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
 3. Adaugă untul topit, ouăle, sucul de ananas și extractul de vanilie în amestecul de făină. Amestecă bine toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
 4. Scurge bucățile de ananas din sucul lor și așază-le uniform pe fundul tavii pentru copt.
 5. Toarnă compoziția de blat deasupra ananasului în tavă.
 6. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când un cuțit introdus în centrul prăjiturii iese curat.
 7. Lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi întoarce-o pe o farfurie pentru a o servi.

Decorarea prăjiturii cu ananas

O parte din farmecul prăjiturii cu ananas constă în aspectul său atractiv. Poți să o decorezi cu puțină zahăr pudră sau cu bucățele de ananas proaspete pentru un aspect proaspăt și exotic.

Cum să servești prăjitura cu ananas

Prăjitura cu ananas merge de minune alături de o ceașcă de cafea sau de un pahar de suc de fructe proaspăt stoarse. Poți să o servești la micul dejun sau ca desert la cină.

Păstrarea prăjiturii

Pentru a menține prospețimea prăjiturii cu ananas, poți să o depozitezi într-un recipient ermetic și să o păstrezi în frigider. Astfel, va rămâne delicioasă pentru mai multe zile.

Prăjitură cu ananas – o desert excepțional

Prăjitura cu ananas este o alegere perfectă pentru orice ocazie. Cu gustul său dulce și exotic, cu siguranță va cuceri inimile tuturor celor care o gustă. Cu această rețetă simplă și sfaturile noastre utile, vei putea să prepari o prăjitură cu ananas delicioasă în confortul propriului tău cămin. Savurează fiecare mușcătură și bucură-te de aroma minunată a ananasului!

Care este secretul unei prăjituri cu ananas pufoase?

Secretul unei prăjituri cu ananas pufoase constă în asigurarea că blatul are o textură aerată. Pentru aceasta, poți folosi bicarbonat de sodiu și praf de copt pentru a obține o creștere corespunzătoare a aluatului. De asemenea, nu uita să amesteci ingredientele cu grijă și să eviți amestecarea excesivă, care poate duce la un blat mai dens.

Pot folosi ananas proaspăt în loc de ananas din conservă?

Da, poți folosi ananas proaspăt în loc de ananas din conservă în această rețetă. Trebuie doar să tai ananasul proaspăt în bucăți mici și să-l așezi pe fundul tavii pentru copt în locul ananasului din conservă. Acest lucru va adăuga un gust proaspăt și natural prăjiturii tale.

De ce prăjitura mea cu ananas a ieșit prea umedă?

Dacă prăjitura ta cu ananas a ieșit prea umedă, este posibil să fi folosit prea mult suc de ananas din conservă sau să nu fi scurs suficient de bine ananasul înainte de a-l așeza în tavă. Asigură-te că scurgi bine ananasul și folosești cantitatea recomandată de suc de ananas în rețetă pentru a evita acest lucru.

Vezi și:

Photo of author

Bargon

Lasă un comentariu