Prajitura cu foi si crema de lamaie

Bine ati venit la o noua reteta delicioasa de prajitura cu foi si crema de lamaie! Aceasta prajitura racoritoare este perfecta pentru zilele calde de vara sau orice alt moment cand doriti sa va rasfatati cu ceva dulce si revigorant. Combinand aroma proaspata a lamaii cu crocantul foi, aceasta prajitura cu siguranta va deveni una dintre favoritele dumneavoastra. Urmati reteta de mai jos pentru a o prepara.

Ingrediente pentru prajitura cu foi si crema de lamaie:

  • 500 g foi de placinta
  • 200 g unt topit
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 ml suc de lamaie proaspat stors
  • Coaja rasa de la 2 lamai
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C si ungeti o tava cu unt sau folositi hartie de copt.
  2. Intr-un bol mare, amestecati untul topit cu zaharul pana obtineti o compozitie omogena.
  3. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
  4. Turnati sucul de lamaie proaspat stors si coaja rasa de lamaie in compozitie, apoi adaugati extractul de vanilie si laptele. Amestecati bine.
  5. Incorporati treptat faina si praful de copt in compozitie, amestecand pana la omogenizare.
  6. Puneti un strat subtire de compozitie in tava pregatita, apoi adaugati un strat de foi de placinta. Continuati alternand intre stratul de crema de lamaie si foi, pana terminati ingredientele.
  7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana devine aurie si crocanta.
  8. Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati si a o servi.

Crema de lamaie si foi – o delicatesa unica

Prajitura cu foi si crema de lamaie este o delicatesa unica care imbina perfect dulceata cremoasa cu aciditatea proaspata a lamaii. Foi crocante se interpun intre straturile de crema, creand astfel o textura minunata si un contrast perfect de gusturi.

Aceasta prajitura este potrivita pentru o varietate de ocazii, de la petreceri la cina in familie sau pur si simplu ca o gustare dulce pentru a va rasfata simturile. Cu siguranta, veti impresiona pe oricine cu aceasta creatie de desert.

Cum se Pastreaza Prajitura cu Foi si Crema de Lamaie?

Pentru a pastra prospetimea prajiturii cu foi si crema de lamaie, este recomandat sa o acoperiti cu o folie de plastic sau sa o puneti intr-un recipient ermetic. Pastrezati-o la temperatura camerei sau in frigider, in functie de preferinte. Prajitura se va pastra proaspata timp de 3-4 zile.

Pot Adauga Alte Fructe in Crema de Lamaie?

Desigur, puteti personaliza prajitura cu foi si crema de lamaie adaugand fructe proaspete sau fructe de padure deasupra cremei pentru un plus de savoare si prospetime. Zmeura, afinele sau capsunile sunt alegeri excelente pentru aceasta prajitura.

Pot Folosi Lamai In loc de Lamaie pentru Aceasta Prajitura?

Da, puteti inlocui lamaia cu lamai pentru aceasta prajitura. Lamaia si lamaia verde au arome similare si pot fi folosite cu succes in aceasta reteta.

Savurati prajitura cu foi si crema de lamaie!

Acum ca ati descoperit aceasta minunata prajitura cu foi si crema de lamaie, nu mai aveti decat sa o pregatiti si sa va bucurati de gustul ei unic. Cu siguranta va deveni una dintre retetele dvs. preferate de prajituri. Savurati-o alaturi de cei dragi si bucurati-va de fiecare imbucatura racoritoare si delicioasa!

Vezi și:

Photo of author

Tamara

Lasă un comentariu